تیرچه کرمیت-شرکت کُرمیت پارس3 افتخار دارد که طرحی را از یک تفکر ابتدائی و با استفاده از پیشرفته ترین منابع علمی چون انجمن فولاد و انجمن بتن ACI و انجمن تیرچه فولادی آمریکا SJI وانجمن فولاد آمریکا AISC و منابع داخلی دانشگاهی به تائید مراجع علمی ایران رسانیده و برای آن نشریه-151-سازمان-مدیریت1نشریه-151-سازمان-مدیریت1سازمان مدیریت و استاندارد ملی شمارهاستاندارد12977-تیرچه و سقف کرمیتاستاندارد12977-تیرچه و سقف کرمیت را دریافت داشته.
اکنون این یک طرح ملی با مشخصات مقاومت بالا ، قیمت مناسب ، سادگی و سهولت اجرا می باشد. و بدین جهت مقبولیت عام یافته.
این سقف تنها سقف دارای استاندارد اجرائی سقف از سازمان فنی و حرفه ای ایران است.
برای مشاهده و برداشت ازجزئیات اتصال تیرچه کرمیت در سازه بتنی و فلزی مطابق با آئین نامه آمریکا IACI -318_2019و برای زلزله به بخش دانلود فایل ها و مقالات ساختمانی جزئیات اتصال تیرچه کرمیت به اسکلت بتنی و فلزی مراجعه فرمائید.
در سیستم سقف کُرمیت از تیرچه های فولادی با جان باز در ترکیب با بتن استفاده می شود. در ساخت تیرچه های مذکور از یک تسمه، در بال تحتانی و نیز یک میلگرد خم شده در جان استفاده می شود.
برای پرکردن فضای خالی بین تیرچه ها از قالب های ثابت مانند بلوک های سیمانی، پلی استایرن، طاق ضربی ، قالب های موقت فولادی (کامپوزیت ) و قالب پلاستیکی و یا هر پرکننده سبک استفاده می شود.
فواصل تیرچه ها بسته به نوع قالب از 73 سانتی تا 100 سانتی متر متغیراست ، روی سقف نیز با 4 الی 10 سانتی متر بتن پوشانده می شود.
تیرچه ها از نوع خود ایستا بوده و به همین علت هیچ نوع شمع بندی در زیر سقف مورد نیاز نمی باشدو تیرچه ها به نحوی طراحی می شوند که بتوانند وزن بتن خیس، قالب ها و عوامل اجرایی سقف را به تنهایی تحمل کنند.
پس ازاین که بتن به 75% مقاومت مشخصه خود می رسد ، تیرچه های فولادی با بتن به صورت یک مقطع مختلط وارد عمل شده و بارهای مرده و زنده سقف را تحمل می کنند .
در سیستم سازه اسکلت بتنی ، برای ارزانتر شدن تیرچه ها وسقف ، می توان از شمع در زیر تیرچه ها در فواصلی بین 1.5 تا 2.5 متر استفاده نمود.
همانطوریکه قبلا” هم توضيح دادیم سيستم تيرچه هاي فولادي با جان باز در ترکيب با بتن شامل ترکيب يکپارچه اي از تيرچه هاي فلزي خود ايستا با فواصل تقريبا” يکسان و دال بتني فوقاني است که بصورت تير T شکل عمل میکند .
براي اجزاي پرکننده بين تيرچه ها ؛ ميتوان از قالب هاي موقت و يا دائم مانند بلوکهاي سفالي ؛ يلوک هاي بتني و يا از قطعات سبک استفاده کرد .تيرچه هاي فولادي با جان باز ؛ خرپاهاي ويژه دو سر ساده اي هستند که براي توزيع يکنواخت بار سقف به تکيه گاه ها به کار ميروند .
منظور از عبارت ” ترکيب با بتن ” آن است که بال فوقاني و جان تيرچه ها در بتن محاط بوده و به صورت يکپارچه به عنوان يک مقطع مرکب T شکل عمل ميکند .تيرچه هاي فولادي با جان باز ؛ عضو پيش ساخته اي است که به صورت خرپاهاي ويژه دو سر ساده اجرا ميشود .
تيرچه فولادي با جان باز در دو مرحله تحت بارگذاري قرار ميگيرد . در مرحله اول باربري ؛ تيرچه هنگام حمل و نقل ؛ بار ناشي از وزن خود را و در زمان اجراي سقف و قبل از گرفتن بتن ؛ بار مرده سقف و بار زنده عوامل اجرايي را در حد فواصل تکيه گاه هاي تيرچه تحمل ميکند.در مرحله دوم باربري و پس از گرفتن بتن ؛ مقطع مرکب شامل تيرچه و بتن ؛ تنشهاي ناشي از تمامي بارهاي وارده به سقف را تحمل ميکند .تيرچه فولادي با جان باز شامل بال تحتاني ؛ اعضاي قطري و بال فوقاني ميباشد .اعضاي قطري تيرچه که معمولا” از ميلگرد ميباشند به عنوان عضو کششي و فشاری خرپا عمل کرده و بارهاي وارده تامين مينمايند .
برای اطلاع از انواع سقف کُرمیت و اطلاعات زیادتر اینجا کلیک کنید.
با متداول شدن سقف های تیرچه و بلوک سنتی برخی از مشکلات سیستم طاق ضربی مرتفع شد. اما این سقف ها مشکلات دیگری را به همراه خود پدید آوردند که عمده ترین آنها ضرورت استفاده از شمع بندی در زیر سقف است. شمع بندی علاوه بر دست و پاگیر بودن هزینه زیادی را نیز بر ساختمان تحمیل می کند.
در سال 1363 شرکت کُرمیت پارس با استفاده از بلوك کُرمیت به جاي طاق ضربي كه قبلا” در اين سيستم بعنوان قالب ثابت بكار مي رفت عملا” سقف تیرچه وبلوک کُرمیت وارد بازارشد. این سقف به علت خود ایستا بودن تیرچه ها نیازی به شمع بندی ندارند و به همین علت از سرعت اجرای بسیار بالایی برخوردار می باشد. اجرای این سقف بر روی اسكلت های فولادی بتنی و دیوارهای باربر امکان پذیر می باشد .
در راستای سبک سازی ساختمان، شرکت کُرمیت پارس هم زمان با ستفاده از قالب کامپوزیت و بلوک های پوکه ای اقدام به استفاده از مصالح پلیمری در ساختمان کرده است. استفاده از بلوک های پلی استایرن نسوز در سقف باعث کاهش مصرف تیرچه تا حدود 20% و کاهش فولاد مصرفی سازه تا حدود 7% می شود. سهولت اجرای این نوع سقف، باعث افزایش سرعت اجرا و درنیتجه کاهش هزینه های اجرایی می گردد.
در عین حال در هزینه های حمل و نقل نیز صرفه جویی قابل ملاحظه ای صورت می گیرد. شیارهای مناسب ایجاد شده در زیر این بلوک ها باعث پیوستگی گچ و خاک در زیر سقف می گردد.
در جهت بهبود استفاده از مصالح پلیمری، بخش تحقیق و توسعه این شرکت مشغول مطالعات و بررسی های بیشتر می باشد.
سیستمهای معمول کامپوزیت در امریکا عینا” با تیرچه های با جان باز انجام می شود و معمولا” همراه با گذاشتن یک ورق فولادی موج دار به عنوان عرشه و آرماتور بندی روی آن بتن ریخته می شود . در این سيستم قالب ماندگار است و قطعات جان نیز با بتن احاطه نمی شود. در طراحی سیستم قالب کامپوزیت کُرمیت، نظر بر آن بوده که علاوه بر سرعت و تطبیق با آیین نامه ها ، هر چه ممکن اقتصادی تر باشد.
از این رو اولا” قالب باید قابل استفاده مداوم باشد، ثانیا” جان تیرچه با بتن پر شود که بتوان قطعات جان را اقتصادی تر طراحی نمود و از لرزش سقف نیز کاسته شود.
سیستمهای کامپوزیت رایج در ایران که با تیرآهن ساده یا لانه زنبوری با تیر ورق استفاده می شوند، دارای جان باز نیستند. در وهله اول قالب هاي سقف كرميت سه قطعه بوده و براي باز كردن ، قطعات آن بايد از يكديگر جدا مي شد ، با تحقيق بخش R&D اين شركت این قالب با بهینه سازی و استفاده از خاصیت تغییر شکل ارتجاعی فولاد به قالبی یکچارچه تبدیل شد.
این قالب در بین تیرچه ها قرار گرفته و بعد از گيرش اولیه بتن قالب از زیر سقف در آورده می شود . قالب های این گونه محاسن بسیار زیادی دارد و با سرعت چیده و جمع آوری می گردد و با دقت مختصری , بارها قابل استفاده است. اینگونه قالب هم اکنون در پروژه های مختلف این شرکت مورد استفاده است.
بررسی ها و دستاوردها نشان داد که بهتر استفاده فاصله لب با لب تیرچه ها 85 تا 95 سانتی متر باشد. این در جهت تطبیق سیستم با سیستم تیرچه بلوک در ACI است. نتیجه استفاده از آرماتور حرارتی یک جهته و حذف آرماتور خمشی در دال فوقانی است.
مزیت این قالب آنست که با رعایت دیگر شرایط آیین نامه . می توان آرماتور دو جهته را حذف و فقط آرماتور عمود بر تیرچه را منظور نمود. هم اکنون این شرکت قالبهای جدید خود را به انتخاب مصرف کننده .در فواصل و ارتفاع مختلف آماده عرضه نموده است. فاصله محور به محور تیرچه ها حدود 85 سانتی متر تا 95 سانتی متر. و با ارتفاع 20 تا 25 سانتی متر است. بسته به انتخاب خریدار و با مشاوره دفتر فنی شرکت و نوع تیرآهنهای مصرفی در سازه . و طول دهانه طرح می شود.
این طرح با استفاده از قالب پلاستیکی که قابلیت چندین بار استفاده در سقف را داردو از راحتی و سهولت اجرائی برخوردار می باشدرا معرفی می کند:
در سقف های کاذب اولیه به صورت قطعات پلاستیکی در سالهای 1365 به بعد بکار رفت. و در اولین سقف های کامپوزیت کُرمیت به کار رفت. اما گران بودن مصالح ، نچسبیدن به گچ و خاک و خزش (Creep) باعث گردید که استفاده از آن مقید گردد. انواع تولیدات ورق گالوانیزه به صورت رابیتس در شکلها ی مختلف . و تولید مواد اولیه آن (ورق گالوانیزه) در ایران ، ما را به سمت استفاده از این محصول سوق داد.
تیرچه کرومیت-شرکت کُرمیت پارس 2 – استفاده از رابیتس
طاق ضربی میراثی از نیاکان بشریت و از پایه های آن بود . که به دست معماران ایرانی در گنبدها به هنر تبدیل شد. ایی طاق از منظر دور شهر ،باعظمت تمام به طاق آسمان طعنه می زد . و نزدیکی به مدنیت را بشارت می داد .معماران با کم کردن ارتفاع قوس و بزرگ نمودن دهانه آن توانستند سقف های منازل را پوشش دهند. تا این زمان از مقاومت فشاری مصالح بهره گرفته می شد . برای عناصر کششی و به صورت محدود خمشی ،فقط امکان استفاده از چوب فراهم بود.
با ورود تیرآهن در صنعت سقف ،باربری خمشی به آن سپرده شد. قوس ها بلند تبدیل به پرکننده ای در بین آن ها شد. دهانه و ارتفاع قوس ها کوچک شد . اگرچه این یک پیروزی برای علم در خدمت مدنیت بود ولی پایان بخش عصری از هنر معماری شد. شاید بتوان گفت که این زمان پایانی بود بر عصر طلائی معماران بزرگ در بنا خانه ها. و ظهور مهنسین معمار و مهندسین ساختمان.
با تمام محاسن و اقبال عمومی اهالی ساختمان از سیستم طاق ضربی ،معایب آن شامل کوتاه بودن تیر آهن های مصرفی که باعث ممان اینرسی کم د که باعث لرزش سقف می شد و عدم یک پارچگی دیافراگم سقف ، باعث کم شدن استقبال از آن شد. با این حال دردهه قبل از پنجاه طاق ضربی و تیرآهن حکمران بلامنازع سقف در کشور بودند. در اواسط این دهه تیرچه بلوک بتنی و بلوک کارخود را آغاز کرد. آما عرض بلوک ها حدود چهل تا پنجاه سانتیمتر بود.
طراحی تیرچه کُرمیت و حداقل ابعاد مصرفی فولاد ، فاصله تیرچه حدود 80 تا 100 سانتیمتر را مطالبه می کرد. بنابراین برای پرکردن این فاصله ، به جای بلوک ،از طاق ضربی بعنوان قالب ثابت بهره گرفتیم.
بدین گونه سقف کُرمیت به همراه تیرچه کُرمیت ابتدا با طاق ضربی و سپس با بلوک سیمانی و پلی استایرن و قالب فلزی قابل برداشت، چهل ساله شد. اکنون این سقف دارای آئین نامه از سازمان مدیریت و استاندارد ملی است. روش های مختلف اجرا ی سقف در زیر نمایش داده می شود.
· کاهش هزينه ها
· امکان حذف کش ها
· سرعت و سهولت اجرا
· عدم نياز به شمع بندي
· پايين بودن تنش در بتن
· سهولت اجرا داکت (بازشو)
· حذف رد فولاد در زيرسقف
· امکان اجراي همزمان چند سقف
· مقاومت نهايي و شکل پذيري بالا
· يکنواختي زير سقف (مصرف گچ و خاک کمتر)
· امكان نظارت بر اجراي سقف در طول عمليات اجرايي
· کاهش مصرف بتن و وزن کمتر سقف (حدود 20%)
· يکپارچگي سقف و اسکلت (مقاومت در طول اجراي سقف)
· امکان طراحي و اجراي سقف با دهانه ها و باربري هاي خاص
دانلود مشخصات ابعادی تیرچه کرومیت1
جداول تیرچه کورمیت برای مهندسین محاسب
-کرمیت پارسگالری تصاویر- شرکت کرمیت پارس
دانلود کلیه مشخصات ابعادی تیرچه کرمیت1
با ما تماس بگیرید و با سوالات و نظرات خود ما را تشویق کنید.
.Contact us and encourage us with your questions and comments