سیر تکاملی در قوانین پایداری ساختمان1-AISC در مشخصات AISCa360-16w-rev-june-2019 درساختمان هاو سیستم های سازه ای که آن ها را نگهداری می کند متحول شده اند. همان گونه که ملزومات و شیوه های که طراحی وساخت بر مبنای آن می باشد متحول شده است.طرز عمل تاثیرات پایداری به طور قابل توجهی در طول تاریخ مشخصات AISC (وبه قبل از آن) تغییر کرده است.
ساختمان ها و سیستمهاي سازهاي که آن ،داکننها را نگهداري می کنند،متحول شده اند . همانگونه که ملزومات و شیوهایی که طراحی و ساخت بر مبناي آن میباشد متحول شده است. طرز عمل تاثیرات پایداري به طور قابل توجهی در طول تاریخ مشخصات AISC و (به قبل ازآن) تغییر کرده است. علیرغم تفاوت ها در قوانین مشخصات AISC در دوره های مختلف که، به طور کلی میتوان گفت تاثیرات پایداري در تمامی مشخصات AISC با یک ترکیب با سه ویژگی آمده است:
معادله(معادلات ) کمانش ستون، معادله (معادلات) اندر کنشی فشاري- خمشی و ملزومات تحلیلی. در این مقاله، سیر تکاملی آنالیز پایداري و مقررات طراحی از دیدگاه تغییراتی که در این سه ناحیه براساس بیشترین ملزومات اخیر شامل:……….
علی رغم تفاوت ها در قوانین مشخصات AISC در دوره های مختلف ،بطور کلی می توان گفت که تاثیرات پایداری در تمامی مشخصات AISC با یک ترکیب با سه ویژگی آمده است: معادله (معادلات) کمانش ستون، معادله (معادلات) اندر کنشی فشاری – خمشی و ملزومات تحلیلی . در این مقاله سیر تکاملی آنالیز پایداری و مقررات طراحی از دیدگاه تغییراتی که در این سه ناحیه بر اساس بیشترین ملزومات اخیر شامل مسیر زیر می شود:
آن هائی که در ویرایش 2005و 2010 مشخصات برای ساختمان های با سازه فولادی AISC360 (AISC2005,AISC2010) می باشدرا دنبال خواهیم کرد.این پیشرفت های تاریخی بر اساس دوره زمانی خلاصه شره به ترتیب زیر است:
علاوه بر آن ، تاثیر خصوصیات رو به تغییر ساختمان ها و سازه های نگهدارنده آن ها به طور خلاصه بحث خواهد شد.
همان طوریکه این پیشرفت ها ی تاریخی را مرور می کنیم. وجود یک چهار چوب برای درک بیشتر از آن مورد نیاز است. بهترین چهارچوب مراجع ممکن است مطالب کنونی باشد .که در فصل C و ضمیمه 7 مشخصات AISC سال 2005 و فصل C و ضمیمه 7و 8 مشخصات AISC سال 2010 آمده است.بحثی دقیق تر در بخش های تفسیر مربوطه آمده است. اما برای موضوع و اهداف آین مقاله کافی است که مروری بر لیست آمده در بخش c1.1 فاکتورهایی که می بایست برای آنالیز و طراحی پایراری در نظر گرفته شود ، داشته باشیم.
همانطوري که این پیشرفتهاي تاریخی را مرور میکنیم ، وجود یک چهار بچو آنبراي درك بیشتر از مورد نیاز است. بهترین چهار چوب مراجع ممکن است مطالب کنونی باشد که در فصل C و ضمیمۀ 7 مشخصات AISC سال 2005 و فصل C و ضمیمۀ 7 و 8 مشخصات AISC سال 2010 آمده است.
بحثی دقیق تر در بخشهاي تفسیر ومربوطه آمده است اما براي موضوع اهداف این مقاله کافی است که مروري بر لیست آمده در بخش 1.1C فاکتورهایی که می بایست براي آنالیز و طراحی پایداري در نظر گرفته شوند،داشته باشیم:
1. خمش، برش و تغییر شکلهاي محوري – این ضاها تغییر شکلهاي اعضا ء و کلیه تغییر شکلهاي اجزاء دیگر و اتصالاتی است که به تغییر مکان(جابجایی) سازه کمک می کنند.
2. تاثیرات درجه دو – ازدیادي که در نیروها و ممانها رخ میدهد و ناشی از ،جابجایی سازه یالقاء شده بوسیلۀ بارهائ است که شامل تاثیرات ∆ − P (جابجایی نقاط برخورد اعضا) و تاثیرات δ − P) تغییرشکلهاي اعضاي بین نقاط برخورد).
3. نقص هندسی – سازه هایی که از ابتدا خارج از خط عمودي بوده واعضایی که از ابتدا غیرمستقیم هستند
سیر تکاملی در قوانین پایداری در AISC نوشته:سیر تکاملی در قوانین پایداری در AISC چارلز جی. کارتر و ترجمه: مهندس کاترین کًرمی -K Kormi می باشد
The Evaluation of Stability Provisions in the AISC Specification
By:Charles j. Carter
Translate by: Katrin Kormi
برای مطالعه متن کامل انگلیسی این مفاله اینجا کلیک کنید.
برای دانلود ترجمه این کتاب اینجا1-سیر تکاملی درقوانین پایداری-AISC کلیک کنید.
دانلود کلیه مشخصات ابعادی تیرچه کرمیت1
اتصال تیرچه کورمیت در اسکلت بتنی و فلزی1
این ویدیو را ببینید:
این ویدیو را هم ببینید: